DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er nok ikke mange, der er bare en lille smule interesseret i mode og indretning, der ikke er klar over, at man får rum til at virke større, hvis man vælger lyse farver. Et rum med mørke farver kan hurtigt komme til at virke meget mindre end det egentlig er, mens et rum med lyse farver i den grad kan få det til at åbne op.

Den bedste måde at skabe et stort rum på, er dog ikke nødvendigvis at male det hvidt eller en anden lys farve. En endnu bedre måde kan nemlig være, at få sat tapet op på væggene. Ved at vælge noget tapet i nogle lyse farver med mønstre, kan du nemlig få rummet til at syne endnu større, samtidig med at det giver det endnu mere liv, end ved blot at have en enkelt farve.

Udvalget af tapeter er enormt, og du kan finde utrolig mange forskellige lækre mønstre i en super lækker kvalitet. Hvis du virkelig vil skabe et miljø, kan du også vælge fototapet, der minder mere om store malerier. Det er dog meget vigtigt, at du gør op med dig selv, om det nu også er en god ide, da man skal være helt sikker på motivet, hvis man gerne vil slippe for at skulle skifte det igen inden for nogle måneder.

Lad tapetet understøtte din stil

Du kan som nævnt finde mange forskellige mønstre, og du kan nærmest med garanti finde noget der passer til resten af din indretning. Har du mange retromøbler, så gå efter de klassiske mønstre, mens det kan være en god ide at gå efter noget mere levende, hvis du har et meget stilrent udvalg af møbler og malerier eller billeder på væggen.

Nøjes med en væg – af gangen.

Tapet er ikke det samme som maling, og slet ikke når man vælger et med et dominerende mønster. Du gør derfor klogt i at nøjes med at tapetsere end en enkelt væg til at starte med. På den måde får du en fornemmelse for, hvordan resten bliver. Det kan også være du finder ud af, at du skal nøjes med en enkelt væg.

At tapetere en hel stue med tapet kan nemlig godt blive en lidt voldsom omgang visuelt, især hvis du har valgt nok, hvor der virkelig er smæk på mønstrene.

Vælger du kun at få på en enkelt væg, kan du også skabe en fantastisk dynamik, ved at vælge et mørkt mønster, hvis alle dine andre vægge eksempelvis er hvide (som set på billedet i artiklen).