DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De rigtige stiletter kan fuldende et look, så det duer ikke, at du er nødt til at tage dem af halvvejs gennem aftenen. Det sker desværre ofte, fordi de flotte stiletter gnaver sig gennem huden og udvikler sig til et fodformet torturredskab. Derfor giver vi dig her et par tips til, hvordan du undgår at få vabler af dine stiletter.

Brug indlæg i skoene

Indlæg i skoene er traditionelt ikke det mest sexede udstyr, men de kan redde din fod fra mange smerter. Et godt silikoneindlæg gør nemlig, at din fod ikke svupper rundt i skoene og gnider op ad siderne. På den måde undgår du at udmatte huden og rive hul.

Hvis du ikke har indlæg liggende, kan en sok også hjælpe lidt på problemet. Så gnider foden nemlig op ad strømpen i stedet for den hårde sko. Det er dog ikke altid, at en tynd nylonstrømpe er nok til at beskytte den sarte hud.

Smør fødderne ind

I dagene op til, at du skal bruge dine stiletter, er det en god idé at smøre fødderne godt ind i creme. Det hjælper med at holde huden smidig, så skoen ikke så let kan gnave hul. Du opnår den bedste effekt, hvis du altid sørger for at pleje huden på dine fødder godt, så den er smidig og blød hele vejen igennem.

Hav plaster med

Et af de mest effektive midler mod vabler er selvfølgelig vabelplaster. Vabelplaster er både det mest effektive middel, når skaden er sket, og også den bedste forebyggelse. Hvis du har tendens til vabler, kan det være en god idé at tage plaster på de udsatte steder, allerede før du tager afsted. Ellers bør du som minimum have et plaster til hver fod med i tasken (du kan blandt andet købe vabelplaster fra Scholl her).

Dine fødder er især udsat for vabler i spidse stiletter, fordi de klemmer ekstra meget på tæerne. Alle stiletter kan dog gnave sig ind i hælen, som de fleste andre sko.