DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mode kan være mange ting. En ting som er højeste mode lige nu, er at tænke på miljøet, og træffe de mest rigtige miljøvalg. En ting hvor man virkelig kan gøre en forskel for miljøet er at tænke over den måde du varmer dig hjem op på. Vi har lavet en kort guide til hvad du bør vælge for at få boligen opvarmet på den mest miljørigtig måde.

Hvis du har installeret et gammelt oliefyr, vil det både gavne miljøet og din egen pengepung at udskifte det, til fordel for et pillefyr eller en varmepumpe. Der er forskellige fordele ved at vælge det ene frem for det andet, og vi har listet nogle af fordelene op ved de to valg herunder.

Fordele og ulemper

Fordele og ulemper ved et pillefyr – Et pillefyr er relativ billigt at anskaffe, og meget billigere i drift, end et oliefyr. En familie på 4 og med en bolig op ca. 140 kvm, vil i løbet 4 år, have tjent pillefyret hjem. I de kommende år, vil familien typisk kunne spare 5.000 kr. pr. år! Dog skal et pillefyr vedligeholde, og fyret skal fyldes op med træpiller et par gange om uge. Derudover skal fyret have en tilhørende silo, hvor pillerne skal fyldes op i. Fyret skal serviceres éngang om året, hvor det skal renses. Hvis du ønsker et woody black star plus fyr

Fordele og ulemper ved en varmepumpe. Pumpen er relativ lydløs indvendigt, dog kan den larme udenfor, hvor generatoren står. En varme pumpe er meget energieffektiv, men det kræver at huset er korrekt isoleret, da du vil med en varmepumpe få lavere fremløbstemperaturer end du er vant til, hvilket kan det betyde nedsat varmekomfort, og et relativt højt varmeforbrug, (høj elregning). Med et pillefyr kan nemmere opretholde en høj fremløbstemperatur på dine radiatorer.

Tænk på miljøet og få et pillefyr installeret.