DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I løbet af de seneste år er økologi og bæredygtighed for alvor kommet på dagsordenen, og forbrugere stiller større og større krav til virksomhedernes produktion. Det gælder også i modebranchen, hvor økologisk tøj bliver mere og mere efterspurgt.

Følger tidens tendenser

Modebranchen følger – som så mange andre – i høj grad tidens tendenser. Vi bliver hele tiden mindet om den globale opvarmning og konsekvenserne af den, og derfor gør flere og flere af os en indsats for at skåne miljøet. Det gør vi ved at vælge økologiske fødevarer, miljøvenlige energiløsninger og nu også tøj i bæredygtigt materiale.

Forbruget af og efterspørgslen på økologisk tøj er med andre ord stigende, fordi det er moderne at skåne miljøet. Folk betaler gerne lidt ekstra for produkter, der er produceret med metoder, som ikke belaster miljøet mere end højest nødvendigt. Det er kun endnu et plus, at disse produkter ikke indeholder skadelig kemi, som på den lange bane kan forringe helbredet. På den måde er man både god ved miljøet og ved sig selv.

Øko-tøj for enhver

Mange har en ide om, at økologisk tøj er formløst, kedeligt og usexet. Det var det måske en gang, men det er ikke længere tilfældet. Der produceres en masse moderigtigt og elegant tøj i bæredygtige materialer, og selv de helt store designere er begyndt at lege med.

Den økologiske tøjtrend har resulteret i, at produktionen af bæredygtigt tøj er steget gevaldigt over de seneste år. Der er et stort udvalg af både børne- og voksentøj rundt omkring i butikkerne, og afdelingerne med økologisk tøj optager mere og mere plads.  På nettet er også et kæmpe udvalg, og der findes flere hjemmesider, der for så vidt muligt kun tilbyder økologiske produkter. Denne hjemmeside tilbyder for eksempel vente-, amme- og helt almindeligt tøj til kvinder, som er produceret på bæredygtig vis.