DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste mødre på må et tidspunkt sande, at lidt for mange af graviditetskiloene er blevet siddende, og at de flere år efter stadig kigger tilbage på en i spejlet hver eneste morgen. Samtidig kan det være svært at få tid til at spise sundt og dyrke motion, når de små også skal passes. Heldigvis er der mange måder, du kan kombinere moderskabet med en aktiv livsstil – til gavn for både dig og børnene.

Træn med dine børn

Den mest oplagte måde at kombinere børn og træning på, er ved simpelthen at tage børnene med på din træningstur. Dette tip duer ikke så godt, hvis du træner i fitness, men det er bestemt heller ikke det eneste sted, du kan få sat dagens træning i banken.

Hvis du bare gerne vil have lidt ekstra motion i hverdagen, behøver du ikke andet end en lang gåtur for at sætte gang i forbrændingen og gøre en stor forskel. Du kan dog også sagtens løbe eller cykle en tur, hvis du vil have mere fart over feltet. Uanset hvad du vælger, kan du nemt tage børnene med.

Skal du løbe, kan du bruge en babyjogger eller en anden løbevogn til de helt små børn. Er børnene lidt større, kan de selv følge med ved siden af på en løbecykel eller en gåbil, hvor de også selv får en masse motion ud af det. Når børnene er 3-4 år, kan de sagtens cykle på en almindelig cykel ved siden af, og hvis du ikke løber mange kilometer, kan de også sagtens løbe med.

Skal børn også træne?

Det er selvfølgelig ikke meningen, at du skal tæske dine børn igennem et træningspas, der passer til en voksen, men børn har faktisk rigtig godt af den ekstra motion. Ligesom voksne danskere som regel får for lidt motion, gælder det samme for vores børn. De sidder for meget stille i løbet af dagen, og det er et rigtig skidt udgangspunkt for deres videre liv.

Undersøgelser viser, at børn, der har haft en aktiv barndom, har et meget bedre udgangspunkt for et aktivt voksenliv. Det gavner både deres fysiske og mentale velvære og kan spare dem for mange livstilssygdomme senere i livet.