DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er enormt forfriskende at løbe en tur i det fri, ligesom det er dejligt få brændt noget krudt af på et løbebånd. Men for at have de bedste forudsætninger for en god løbetur, hvor du ikke gør skade på din krop, så er der nogle ting, som du ikke bør gå på kompromis med. Du kan læse vores bud på nogle af disse ting herunder.

Løbetøj med god ventilation og bevægelsesfrihed

Løbetøjet er afgørende for en løbeturs succes, så det er værd at vælge det med omhu. De vigtigste dele er løbebukser og løbe t-shirt. Bukserne skal sidde godt fast, så de ikke falder ned, imens du løber. De skal ikke sidde så stramt, at det ligefrem er ubehageligt, eller så du ikke har fri bevægelighed. En god overdel er også vigtig. En løbe t-shirt skal helst have gode muligheder for åndbarhed og for at transportere sveden væk fra huden.

En rigtig god idé er desuden at have flere lækre løbe t-shirts, så du altid er klar til din løbetur, hvis dine andre løbe t-shirts skulle være til vask. Det er desuden ikke sikkert, at det samme outfit virker hele året. Men så er det godt, at der er lavet både korte og lange løbebukser, såvel som lag i forskellige tykkelser som du kan tage på din overkrop.

Løbesko der passer til din fod

Vabler og ubehag på fødderne er ofte et resultat af forkerte løbesko til dine fødder. Det kan være størrelsen eller formen, som gør, at de ikke passer. I og med at løbesko, som ikke passer ordentligt, kan føre til smerter, så er det bestemt ikke en ting, som du bør gå på kompromis med i forbindelse med indkøb af løbeudstyr. Heldigvis kan du i mange løbebutikker få gode råd, og visse steder kan du få lavet en test af, hvordan du løber, så du kan finde de helt rigtige sko til dig.

Et løbeur der kan give overblik over din udvikling

Det kan være afgørende for motivationen, at der sker en udvikling i din løbetræning. Det gælder uanset, om du er nyopstartet løber eller veteran. Den nemmeste og mest præcise måde, du kan tracke din løbetræning, er ved et løbeur med en tilhørende app. På uret og appen kan du se din udvikling, men hvis det ikke er god nok kvalitet, kan du risikere fejlmålinger. Kan uret eksempelvis ikke tåle vand en regnvejrsdag, så kan du miste værdifulde data. Find derfor et godt løbeur med de funktioner, som du har brug for, så du kan forblive en motiveret løber.