DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Økologi er her og der og alle vegne, og interessen for økologiske produkter har været stigende de seneste år. Det er sket i takt med den øgede fokus på den globale opvarmning, samt hvordan vi behandler vores klode.

Og det handler ikke kun om de økologiske varer, vi putter i vores indkøbskurv, når vi skal handle ind til mad.

Nej, det handler næsten i lige så høj graf om økologiske tekstiler. Det vi klæder os selv med. Når vi køber økologiske tekstiler, oplever vi i lige så høj grad, at vi er medvirkende til, at jorden bliver et bedre sted at være. Både nu og i fremtiden.

Og der er altså ikke blot tale om en modedille. Det er et fænomen, vi vil komme til at se meget mere til i fremtiden, hvor der — forhåbentlig — kommer endnu mere opmærksomhed på de økologiske produkter.

25% af verdens insektgift bliver brugt til konventionel bomuld

Faktisk går 25% af al den insektgift, der bliver brugt i hele verden, går til produktionen af konventionel bomuld. Og det er selvom, der kun dyrkes bomuld på omkring 5% af verdens landbrugsarealer. Til 10 kilo færdigt, konventionelt stof, går der omkring 9 kilo insektgift.

Når du køber økologisk tøj, støtter du ikke dette. Det økologiske tøj er nemlig uden den slags kemi, og det betyder altså, at du støtter vejen til et bedre miljø, bedre arbejdsvilkår for bomuldsbønnerne og den good will, der generelt er bag denne form for tøjproduktion.

Børnene har bedre af økologisk tøj

Samtidig er du også med til at sikre, at dit barn ikke bliver udsat for farligt kemi, når du køber nyt tøj til børnene. Det kan nemlig være farligt for små børn at bære tøj, der ikke er skabt af bomuld, der er blevet sprøjtet med insektgift. Du kan købe økologisk babytøj hos Naturebaby.dk.