DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Plankebordet er på højeste mode lige nu. Og sådan har det faktisk været i lang tid. Det er rustikt, og så udstråler det samtidig bæredygtighed. Med andre ord fuldender plankebordet der rustikke, nordiske hjem.

De seneste år har butikker, der sælger plankeborde, poppet op over alt i det danske land. Efterspørgslen har været enorm, og udbudet er næsten lige så stor. Der er altså tale om en regulær bølge. Og det er der flere forskellige grunde til.

Plankebordet inviterer til fællesskab

I Danmark elsker vi at være samlet. Plankebordet er et stort bord, der inviterer til samtale. Et grundlag, der gør, at plankebordet både er populære hos børnefamilier, som mødeborde, arbejdsborde og en lang række andre ting.

Samtidig skaber bordet atmosfære, og er altså ikke udelukkende degraderet til at være en praktisk ting, hvor man kan spise. Det gør på mange måder hjemmet kønnere, og derfor har det vundet stor popularitet.

Stor prisforskelle på plankeborde

Der er stor forskel på de priser, der er på plankeborde. Faktisk er der helt op til 10.000 kroners forskel, og det afhænger generelt af, om der er tale om egentlige plankeborde — eller om det blot er meningen, de skal ligne.

Det kan sammenlignes lidt med rigtige modeller og kopivarer. De billige kopierer er typisk skabt af ganske almindeligt træ fra den nærmeste trælast, der efterfølgende har fået noget behandling og nogle ben fra IKEA. Et bord, der på ingen måde indeholder den samme sjæl som de rigtige plankeborde — og derfor heller ikke fuldender og pynter i hjemmet på samme måde, som det er tilfældet med et plankebord, der er skabt af rigtige planker.

Det rigtige plankebord er i langt højere grad et bord, der skaber hygge og stemning i hjemmet. Et bord, der er medvirkende til at hjemmet synes mere eksklusivt og har en lune, som ellers ikke er tilgængelig på disse breddegrader.