DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du føler dig træt og energiforladt, så er det nok, fordi du ikke får nok søvn eller simpelthen ikke sover ordentligt. Og det kan sagtens have noget at gøre med de gardiner, du har på soveværelset. Ved at vælge de rigtige gardiner, kan du derfor få fornyet energi og føle dig mere frisk.

Nattesøvnen kan hurtigt blive forstyrret af nysgerrige blikke, dagslys og gadelamper udenfor vinduerne. Det er gode grunde til at vælge gardiner i dit soveværelse. Her får du et par gode råd til, hvordan du vælger de helt rigtige gardiner.

Alt for ofte vælger vi den letteste løsning

Når vi skal vælge gardiner til soveværelset, falder valget ofte på den letteste (og mest uinspirerende) løsning, fordi vi alligevel ikke opholder os der i løbet ad dagen. Det er dog en skam, for det kan betale sig at give gardinerne lidt ekstra opmærksomhed. De kan nemlig være med til at skabe en hyggeligt stemning på soveværelset samt afskærme for sollys og gadelamper.

Hvilken funktion skal gardinet have?

Før du begynder at undersøge markedet, er det en god idé, hvis du overvejer, hvilken stil du gerne vil have, samt hvilke løsninger der passer ind i det udtryk, der er på soveværelset.

Gardinerne kan være medvirkende til, at der skabes indbydende og afslappet stemning, der gør, at du har mere lyst til at bruge tid på soveværelset. Overvej også, om du ønsker mørklægning, og om gardinerne skal være støjabsorberende?

Samtidig har den funktion, gardinet skal opfylde, meget at skulle sige, hvis du vil være sikker på, at du vælger de helt rigtige gardiner. Hvor mørkt skal rummet eksempelvis kunne blive? Sover du med vinduet åbent, når det er sommer? Skal gardinet bidrage til atmosfæren, eller ønsker du, at det skal være så anonymt som muligt? Alle disse spørgsmål bør du stille dig selv, inden du påbegynder købsprocessen.